Wie is Marcelino?


Psycholoog, schrijver, therapeut en Homo Scepticus. Op zoek naar antwoorden op lastige levensvragen. Meestal tevergeefs.

Schrijft beroepsmatig over psychologie en is bezig met tweede boek, De Naakte Therapeut – een boek voor teleurgestelde therapiegangers en zelfhulpfanaten, over de zin en onzin van ‘de geluksindustrie’. Schreef eerder het boek Liefde in Tijden van Facebook.

Verantwoording
Mensen – ook als ze psycholoog zijn – hebben noodgedwongen een haat-liefdeverhouding met hun verstand. Die grijze walnoot in jouw schedel is niet gemaakt zichzelf of de wereld daarbuiten écht te begrijpen, het is geëvolueerd om te overleven. Dat verklaart waarom veel mensen, ondanks alle weelde en vooruitgang van de moderne wereld, neurotisch naar geluk en liefde blijven zoeken.

Dit blog is een bescheiden poging om die verstandelijke handicap te verzachten en toch antwoorden te geven op prangende vragen als:

Waarom zijn mensen zelden gelukkig? Waar was je voor je geboren werd? Waarom gaan romantiek, seks en veiligheid zelden samen? Waarom denken we allebei dat we altijd gelijk hebben? Wat maakt slechte relaties zo verslavend? wWarom therapie en zelfhulp vaak averechts te werken? Zullen intelligente robots ons in de toekomst opeten?

Wapenfeiten
Eerste boek: Liefde in Tijden van Facebook (2012) bij Prometheus/ Bert Bakker.
Vast columnist bij het maandblad GezondNU en verschillende sportbladen
Oprichter psychologisch blog Psychologisch.nu
Mede-auteur de Psychologie Scheurkalender (2013-heden)
Redacteur studieboek Gedragsverandering in gezinnen van prof.dr Alfred Lange
Eindredacteur wetenschappelijk tijdschrift Directieve Therapie (2008-2013)
Liefdescoach tv-programma BNN Loverboys (2012)
Mede-oprichter gratis datingsite Relatieklik.nl