Wie?

Psycholoog, publicist, therapeut. Op zoek naar antwoorden op lastige levensvragen. Meestal tevergeefs.

Schrijft beroepsmatig over psychologie en is bezig met derde boek: een zelfhulpgids voor nihilisten, doemdenkers en teleurgestelde zoekers, over de zin en onzin van de geluksindustrie. Eerdere boeken: Liefdesgedoe en Liefde in Tijden van Facebook.

Waarom dit blog?
Mensen – ook psychologen zoals ik – hebben noodgedwongen een haat-liefdeverhouding met hun verstand. Die grijze walnoot in jouw schedel is namelijk niet gemaakt zichzelf of de wereld daarbuiten écht te begrijpen, het is geëvolueerd om te overleven. Dat verklaart waarom de meesten van ons, ondanks alle weelde en vooruitgang van de moderne wereld, neurotisch naar geluk, liefde en succes blijven zoeken.

Dit blog is een bescheiden poging om die verstandelijke handicap te verzachten en antwoorden te geven op lastige (en soms onmogelijke) vragen als:

Waarom zijn mensen zelden gelukkig? Waarom gaan romantiek, seks en geborgenheid zelden in één relatie samen? Waarom denken we allemaal tegelijk dat we gelijk hebben en rest niet? Wat maakt slechte relaties zo verslavend? Waarom werken therapie en zelfhulp soms averechts? Zullen kunstmatig intelligente robots ons in de toekomst opeten? Waarom zijn deskundigen en experts soms zulke idioten?

Wapenfeiten
Boeken: Liefde in Tijden van Facebook (2012) en Liefdesgedoe (2018)
Columnist bij het maandblad GezondNU en verschillende sportbladen
Oprichter psychologisch blog Psychologisch.nu
Therapeut en matchmaker voor RTL’s Married at First Sight, seizoen 2018 en 2019.
Mede-auteur de Psychologie Scheurkalender (2013-heden)
Redacteur studieboek Gedragsverandering in gezinnen van prof.dr Alfred Lange
Eindredacteur wetenschappelijk tijdschrift Directieve Therapie (2008-2013)
Liefdescoach tv-programma BNN Loverboys (2012)
Mede-oprichter gratis datingsite Relatieklik.nl

Contact? Klik hier.